Manon Meurt + Strangers in the city

sobota 18. 11. 2023
začátek 20:00

Manon Meurt

#shoegaze/post-rock/dream pop band z Rakovníka

Smrtelně vážné jméno, lehkoruká hudba. Už je to dobrých deset let, co o sobě dali Manon Meurt poprvé vědět a příhodně k hudbě, jakou hrají, se od té doby v tichosti odmlčovali, aby se zase náležitě nahlas připomněli. V jejich hudbě (zatím poslední album MMXVIII z roku 2018 produkoval Jan Muchow) se potkávají křehkost a razancí, atmosférické kytary, vlídná, ale místy drásavá melancholie, láska k shoegazu i postrockovým atmosférám. Jděte za hlukem, budete rádi.

https://manonmeurt.com/
https://manonmeurt.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/manonmeurt/

https://www.instagram.com/manonmeurt/

 

Strangers in the City

#lo-fi folk

Strangers in the City je lo-fi folkový projekt Jakuba Zbořila (Billow), ke kterému se letos po téměř 10 letech vrací. Na podzim vyjde nová deska, která naváže na prvotinu South (2014). "Stejně jako u předchozího materiálu, i tady se bude jednat o takové divné písničky, které charakterizuje krátká stopáž a zachumlaná, špinavá produkce. Žádný velký progres, baví mě to takhle."

Strangers letos odehráli zatím jeden koncert, kdy Jakuba doplnila živě Lenka Zbořilová. "Chtěl bych v živém, ale posléze i ve studiovém pojetí navázat tam, kde se tehdy skončilo. Tedy brát to jako takovou možnost pro různé druhy spolupráce s kamarády." V Brně vystoupí společně s Martinem Smělíkem (Carya).

https://bandzone.cz/sitc

https://www.facebook.com/strangersitc

 

Akce je součástí projektu Hudebních cen Vinyla. Projekt Hudebních cen Vinyla se koná za finanční podpory statutárního města Brna, Ministerstva kultury ČR, Jihomoravského kraje, Státního fondu kultury ČR a hlavního města Prahy.

Koupit vstupenku

Manon Meurt + Strangers in the city
18. 11. 2023 ve 20:00